محصول مورد مطالعه طرح حاضر، ماشین هاي علوفه بر میباشد. ماشین هاي علوفه بر مورد مطالعه از نوع بشقابی چرخشی می باشند. نیروي چرخش این دروگرها از محور تواندهی تراکتور تامین می شود و نسبت به دروگرهاي شانه اي قابل توجه تر می باشند.
دروگرهاي بشقابی چرخشی متداول به سه دسته عمده دروگر هاي بشقابی چرخشی استوانه اي، دروگرهاي بشقابی چرخشی با صفحه مدور و دروگرهاي چرخشی مخروطی تقسیم می شوند.
· دروگرهاي بشقابی چرخشی استوانه اي ·
معمولا داراي 2 تا 4 استوانه عمودي است که بطور عمودي قرار دارند که در پایین آن دو یا سه کاردك نصب می شود. در این نوع از علوفه برها، جهت چرخش سیلندرها عکس یکدیگر است و می توانند با دورهاي 1500 تا 3000 دور در دقیقه دوران داشته و علف هاي بریده شده را بصورت توده نوار در عقب سیلندر، قرار دهند. تمامی دروگرهاي دورانی داراي یک پوشش محافظ هستند تا از پراکنده شدن علوفه بریده شده به اطراف جلوگیري نمایند. در اینگونه از علوفه برها محور محرك و چرخ دنده هاي مخروطی در بالاي استوانه ها قرار می گیرد. که در شکل زیر نمونه اي از این نوع دروگرها نمایش داده شده است.
· دروگرهاي بشقابی چرخشی ·
این نوع از دروگرها شبیه نوع استوانه اي است. با این تفاوت که استوانه ها به بشقاب تبدیل شده اند. بشقاب و تیغه آخري مجهز به یک جسم تو خالی، شبیه یک مخروط ناقصمی باشد. تعداد بشقاب ها ممکن است تا شش عدد افزایش یابد. سرعت دوران در این نوع از محصولات بالغ بر 3000 تا 3500 دور در دقیقه است. حرکت دورانی از قسمت تواندهی تراکتور تامین می شکل در اجراي آن موثر هستند. هر یک از V شود با این تفاوت که چرخ دنده ها و تسمه هاي بشقاب ها داراي 2 تا 4 تیغه کوچک دو لبه قابل تعویضهستند که بطور آزاد و معلق در جاي خود قرار می گیرند. نیروي گریز از مرکز بوجود آمده باعث می شود که آن ها بعنوان قطع کننده عمل نمایند. براي استفاده از هر دو لبه تیز آن می توان آنان را پشت و رو نمود. بشقاب ها، هر یک در خلاف جهت بشقاب مجاور خود می چرخند. که در شکل زیر نمونه اي از این نوع دروگرها نمایش داده شده است.
· دروگر هاي چرخشی مخروطی ·
این نوع از دروگرها حد واسطی از نوع اول و دوم می باشند. قسمت هاي برش بصورت مخروط هاي ناقصهستند که در قاعده پایینی آنها 2 تا 4 کاردك نصب گردیده و نیروي گردشی همانند دیگر علوفه برها، از محور تواندهی تراکتور تامین می شود.
با توجه به گسترش مکانیزاسیون در سطح اراضی کشاورزي و لزوم توسعه آن طبق برنامه سوم تنظیمی براي دستیابی به افزایش و بهبود کمی و کیفی محصولات کشاورزي و لزوم استفاده از ابزار و ادوات و ماشین آلات کشاورزي جدید، افزایش اطلاعات و مهارت کاربران و بهره برداران از کاربرد این ادوات و ماشین آلات ضرورتی اجتناب ناپذیر است. فقدان دانش و مهارت هاي لازم از یک طرف باعث کاهش عمر ماشین آلات و ادوات، زیان مستقیم اقتصادي و از دست رفتن سرمایه می گردد و از طرفی بخصوصعدم آگاهی از
نحوه صحیح تنظیمات و کاربرد آنها متناسب با شرایط مختلف باعث کاهش بهره گیري لازم از دستگاه ها و افت تولیدات و در آمد بهره برداران خواهد شد که در نهایت عدم موفقیت در مکانیزاسیون و توسعه کشاورزي را در پی خواهد داشت. هر چند در برنامه هاي ترویجی که تاکنون تنظیم و اجرا می شده ، مکانیزاسیون به عنوان سرفصل آموزشی منظور نگردیده است ولی در قالب آموزش زراعت هاي مختلف ادوات مکانیزاسیون، آموزش و ترویج انجام می شده است.
اهمیت امر مکانیزاسیون و تخصصی بودن آن با توجه به توسعه روز افزون براي بهره گیري لازم و تضمین موفقیت در امر توسعه کشاورزي ایجاب می نماید که به این مهم به صورت ویژه و تخصصی نیز توجه کافی مبذول گردد تا بتوان به موفقیت و اهداف مورد انتظار امیدوار شد. براي این کار لازم است ضمن مشخصشدن حیطه کاري و مسئولیتهاي آموزشی هر واحد از طریق تشکیل ستاد و کمیتههاي هماهنگی از کلیه نیروها
و امکانات موجود حداکثر استفاده آموزشی لازم برده شود.
بازدید روز
۳۰۲۱
بازدید دیروز
۴۶۳۵
بازدید ماه
۳۰۲۱بازدید کل
۱۳۵۷۱۲۲۰۱
افراد آنلاین
۷۱۴
اس دی سایت هیچگونه منفعت و مسئولیتی در قبال معامله شما ندارد. با مطالعهی راهنمای خرید امن، آسودهتر معامله کنید.
تمامی خدمات این سایت تبلیغاتی، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیتهای این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.