بشر هنوز بطور کامل وارد عصر پلاستیک نشده است. فلزات هنوز نقش عمد هاي در تولید و ساخت و ساز دارند و احتمال دارد که سالهاي بیشتري این نقش را بازي کنند. ادامه این وضیعت ناشی از مجموعه خواصی چون استحکام، ماشی نکاري، فراوانی، با صرف هبودن و قابلیت برگشت آنها در چرخه بازسازي می باشد. مع الوصف با وجود مجموعه کیفیت هاي مطلوب یاد شده باید متذکر شد که فلزات داراي معایب مخصوص به خود می باشند. منشأ فلزات، سنگهاي معدن آنها (گاهی مواقع اکسیدها) می باشد و آنها را به روشهاي شیمیایی و الکتروشیمیایی استخراج م یکنند. اما تمایلی قوي به برگشت به حالت اکسید در اولین فرصت مناسب نشان می دهند. سالانه میلیاردها دلار به منظور جلوگیري از این برگشت هزینه می شود. براي مثال نقشی که به وسیله رنگ ایفا می گردد، هم به عنوان محافظ خوردگی و هم به منظور تزیینات. عملاً روي تمام وسایل فلزي که هر روز استفاده می شوند، مقداري آماده سازي انجام شده است. این وسایل عبارتند از : سواري ها، اتوبوس ها، ماشین هاي لباسشویی ، یخچالها، دوچرخه ها ، هواپیما، پیچ و مهره، مبلمان هاي فلزي، تراکتورها، جاروبرقی، قطعات سبک (Light Fiting) رادیاتورهاي حرارت مرکزي، لوله هاي فولادي و قاب هاي پنجره هاي فلزي.
بدیهی است که اولین قدم در آماده سازي فلز باید بدست آوردن یک سطح تمیز، عاري از گریس، روغن و محصولات خوردگی باشد. در هر حال مهیا کردن یک سطح فلزي براي قبول یک پوشش تبدیلی مفهومی به غیر از تمیز کردن تنها دارد و دلیل آن این است که روش تمیز کردن م یتواند بطور عمیق بر پوشش تشکیل شده اثر بگذارد بویژه در ارتباط با وزن پوشش و شکل آن (.(Morphology بنابراین انتخاب روش تمیزکاري ممکن است که تحت تاثیر عواملی بغیر از عملکرد تمیز کاري واقع شود.
چهار روش زدایش آلودگی عبارتند از :
1. حلال شویی
2. واکنش شیمیایی
3. عمل مکانیکی
البته روش هاي زدایش آلودگی به این چهار روش منحصر نمی شود. اما آنها کاملاً با انواع اصلی تمیزکننده هاي زیر مطابقت دارند:
1. تمیزکننده هاي قلیایی
2. تمیزکننده هاي حلالی
3. تمیزکننده هاي اسیدي
4. تمیزکننده هاي مکانیکی
موارد مصرف و کاربرد :
از نظر کلی چربی گیرهاي صنعتی داراي یک کاربرد عمومی بوده که عبارت است از پاك کردن و زدودن سطوح فلزي از چربی ها و آلودگی ها و جلوگیري از رشد و تکثیر میکرو ارگانیسم ها. چربی گیرها به دو صورت مایع و پودري تولید می شوند. غالباً چربی گیرهاي پودري کاربرد بیشتري نسبت به چربی گیرهاي مایع دارند. شیوة استفاده از چربی گیرهاي پودري غالباً به صورت پاششی بوده و شیوة استفاده از چربی گیرهاي مایع معمولاً به صورت غوطه وري م یباشد. در روش پاششی فلز یا قطعه مورد نظر از داخل یک تونل پاششی عبور داده شده که پودرهاي چربی گیر توسط یک نازل( (Nozzle(روي آن پاشیده می شود. اتلاف و دور ریز مواد چرب یگیر در این روش کم بوده چرا که پودرهاي چربی گیر در قسمت پایینی تونل جمع شده و دوباره به سیستم نازل جهت استفاده برگشت داده می شوند.
در روش غوطه وري، چربی گیر در درون یک مخزن با آب رقیق شده و تا دماي 60 الی 70 درجه سانتی گراد گرم می شود و سپس فلز یا قطعه مورد نظر توسط جرثقیل هاي سقفی یا سبدهاي فلزي به داخل مخزن فرو برده می شود. حجم مخزن در این روش با توجه به قطعات فلزي مورد نظر بین 2000 تا 14000 لیتر می باشد. در ایران کارخانجات یخچال سازي لرستان، شرکت زامیاد (تولید خودرو و شرکت ساخت نیرو (ساخت تابلوي برق) از روش غوطه وري استفاده می کنند.
روش چربی گیري پاششی نسبت به چربی گیري غوطه وري داراي مزیت می باشد زیرا در مدت زمان کمتري راندمان بالاتري دارد. در داخل کشور، شرکتهاي زیادي جهت مصارف چربی گیري و صیقلی نمودن سطح فلزي از چربی گیرهاي صنعتی استفاده می نمایند. لیست تعدادي از آنها به شرح زیر می باشد:
-1 شرکت ماشین سازي تبریز 2- شرکت ماشین سازي اراك 3- شرکت کمباین سازي اراك (تکسا)
-4 شرکت آذرآب 5- شرکت هبارد تولید 6- شرکت نورد و تولید قطعات فولادي 7- شرکت پارس کارا
ماشین 8-شرکت رگلاتورسازي بوتان 9-شرکت پمپ پارس 10 -شرکت ماشین سازي اصفهان 11 - تجهیزات
ساخت سپاهان 12 - صنایع نظامی حدید 13 - شرکت شیرآلات شیبه و ...
بازدید روز
۹۸۵۰
بازدید دیروز
۴۶۳۵
بازدید ماه
۹۸۵۰بازدید کل
۱۳۵۷۱۹۰۳۰
افراد آنلاین
۶۴۸۱
اس دی سایت هیچگونه منفعت و مسئولیتی در قبال معامله شما ندارد. با مطالعهی راهنمای خرید امن، آسودهتر معامله کنید.
تمامی خدمات این سایت تبلیغاتی، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیتهای این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.