كالاهاي پلاستيكي غالبا ازمواد پليمري مصنوعي ساخته شده و به خاطر دوام و پايداري زياد در محيط زيست، آلودگي هاي شديدي را به وجود آورده كه رهايي از آنها به آساني ميسر نيست. مصرف پلاستيك ها، با توسعه تكنولوژي هاي فرآيند و شكل دهي، در صنايع مختلف از جمله صنايع بسته بندي، لوازم خانگي، كشاورزي، خودرو سازي و...گسترش فوق العاده اي يافته است. هرچند كه پلاستيك ها حدود ١٠ % وزني ضايعات جامد را تشكيل مي دهند، ولي به علت دانسيته كم، حجمي بين 25-30 درصد ازكل ضايعات جامد را در بر مي گيرند. از طرف ديگر مواد پليمري و پلاستيك ها تجزيه ناپذيرند و مشكلات زيادي را به لحاظ زيست محيطي ايجاد مي كنند. بنابراين بازيافت پليمرها هم به لحاظ اقتصادي و هم به لحاظ زيست محيطي حائز اهميت است و كشورهاي پيشرفته در اين زمينه فعاليت هاي زيادي را انجام داده اند و در حال حاضر تكنولوژيهايي ارائه شده است كه كيفيت محصولات بازيافتي آنها بسيار بالا و مطابق كليه استانداردهاي بين المللي مي باشد.
بازيافت فرآيندي است كه طي آن مواد زائد جدا شده و به عنوان ماده اوليه براي توليد محصولات جديد به كار برده مي شوند، به عبارت ديگر بازيافت عبارت است از بازگرداندن مواد قابل استفاده به چرخه توليد يا
طبيعت.
فوايد بازيافت عبارتند از:
١- حجم زباله ورودي به محيط زيست كاهش مي يابد.
٢- از آلودگي كاسته مي شود.
٣- نياز به مراكز دفن و زباله سوزها كاهش مي يابد.
٤- نياز به توليد و يا ورود مواد خام از خارج كاهش مي يابد.
٥- توليد ملي افزايش مي يابد.
٦- اشتغال ايجاد مي شود.
٧- سطح بهداشت عمومي بالا مي رود.
يت انواع ضايعات پلاستيكي ·
الف- ضايعات صنعتي
شامل ضايعات واحدهاي توليدي محصولات پلاستيكي مي شود.
ب- ضايعات خانگي
شامل قطعات پلاستيكي دور ريختني پس از مصرف، همچون ظروف يكبار مصرف، فيلم هاي پلاستيكي، قطعات مستعمل و مستهلك شده و نظاير آن مي شود.
ج- ضايعات كشاورزي
شامل كيسه ها و فيلم هاي پلاستيكي مورد استفاده در كشاورزي و ... مي شود.
د- ضايعات تجاري
شامل بسته بندي كالاهاي تجاري مي شود.
موارد كاربرد
به طور كلي ضايعات پلاستيكي بازيافت شده در موارد زير بكار مي روند.
١- بسته بندي و قطعات اتومبيل
٢- پوشش كابلهاي تلفن، گلدان و محصولاتي كه براي پوشاندن كف كاميون ها استفاده مي شوند.
٣- به عنوان يك افزودني به قير و به منظور اصلاح كننده درآسفالت
٤- به عنوان پركننده در جاده سازي، پايه هاي ضد ارتعاش براي خطوط راه آهن، پايه پل ها، پوشش هاي
حفاظتي كابل ها و لوله هاي زير زميني
بازيافتي PET موارد كاربرد ·
مهمترين كاربردهاي PET بازيافتي در توليد الياف، ورق، تسمه، ظروف، قطعات تزريقي، بطري مي باشد. PET بازيافتي از PET نو و دست نخورده تقريبا غير قابل تشخيص مي باشد و مي تواند به محصولات قابل اين فرآيند بطري هاي مصرف شده به تراشه هاي قابل استفاده براي توليد بطري با قيمت كمتر از ماده نو تبديل مي شوند. يکی ديگر از كاربردهای PET بازيافتي توليد الياف پلي استر مي باشد كه در توليد نخ نايلوني براي قاليبافي و موكت بافي و درصد كمي در پوشاك استفاده مي شود. اين الياف به طور گسترده در توليد فرش و پوششهاي تزئيني و روكش مبل مورد استفاده قرار مي گيرد.
PET بازيافتي همچنين براي بسته بندي thermoforming مواد غذايي مثل تخم مرغ و سبزيجات مورد استفاده قرار مي گيرد. از كاربردهاي ديگر PET بازيافتي در توليد ورق مي باشد. اين ورق ها در رنگهاي شفاف، سبز و سياه توليد مي شوند. يكي ديگر از كاربردهاي جديد PET بازيافتي در توليد پالت هاي پلاستيكي مي باشد. براي توليد پالت از يك فرآيند تكامل يافته تحت عنوان تزريق تراكمي استفاده شده كه طي آن پرك هاي مواد ضايعاتي وارد سيستم گرديده و در انتها محصول نهايي يعني پالت ،تحويل گرفته مي شود.با توجه به اينكه توليد پالت هاي چوبي باعث تخريب بيشتر جنگلها شده، لذا پالتهاي پلاستيكي بيشتر مورد توجه قرار گرفته است.
اهميت استراتژيك كالا
بازدید روز
۵۹۸۱
بازدید دیروز
۴۶۳۵
بازدید ماه
۵۹۸۱بازدید کل
۱۳۵۷۱۵۱۶۱
افراد آنلاین
۳۴۲۶
اس دی سایت هیچگونه منفعت و مسئولیتی در قبال معامله شما ندارد. با مطالعهی راهنمای خرید امن، آسودهتر معامله کنید.
تمامی خدمات این سایت تبلیغاتی، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیتهای این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.